Streetdance & Breakdance

Streetdance

Is een verzamelnaam van dansvormen die niet zijn ontwikkeld in dansinstituten maar op straat, in clubs en middelbare scholen.

Tegenwoordig kan het gezien worden als een onderdeel van de hiphop en funk- en urban stijlen, die hun oorsprong in de jaren zeventig al hadden.

Streetdance zie je vaak in videoclips en wordt daardoor ook steeds populairder. Het is een mix tussen Jazz, Funk en Hiphop met een speciale manier van bewegen en het kan in verschillende stijlen. De muziek is meestal R&B, Rap en Swing.

In de clips van bijvoorbeeld Justin Timberlake, Black Eyed Peas en Rihanna wordt Streetdance veel gebruikt.

Maar waarom heet het nou eigenlijk Streetdance? Het is ontstaan in Amerika, de pasjes zijn in de straten in de achterbuurten verzonnen. (Streetdance betekent simpelweg straatdans).

Streetdance | Hoogerheide MFC Kloosterhof

Dag

Tijd

Leeftijd

Docent

Dinsdag

16:45 - 17:45

9-10-11

Lisanne

Dinsdag

17:45 - 18:45

16+

Lisanne

Dinsdag

20:45 - 21:45

17+

Sharon

Vrijdag

15:30 - 16:30

7-8-9

Lisanne

Vrijdag

16:30 - 17:30

10-13

Lisanne

Vrijdag

17:30 - 18:30

14+

Lisanne

Breakdance

Bij breakdance zijn ontelbaar veel verschillende moves ontwikkeld en zijn op te delen in een aantal categorieën. 

Je hebt het ‘footwork’ waarbij het gaat om de snelle pasjes op handen en voeten over de grond, hierbij wordt vaak een cirkelvormige beweging gevolgd. 

Je hebt de ‘toprocks’ waarbij staand wordt gedanst. Bij deze vorm van dansen probeert de danser om elk geluidje in de muziek te pakken met zijn bewegingen. 

En bij breakdance horen ook de ‘powermoves’. Van deze moves zijn enkele voortgevloeid uit het turnen, bijvoorbeeld de ‘Flare. Het zijn acrobatische series waarbij vaak slechts met de handen en schouders de grond wordt aangeraakt.’ 

Steeds meer jongens betreden via TDC de dansvloer naar de Breakdance toe.

Breakdance | Hoogerheide MFC Kloosterhof

Dag

Tijd

Leeftijd

Docent

Vrijdag

18:30 - 19:30

7-10

Ferry

Vrijdag

19:30 - 20:30

11+

Ferry

Plan vandaag je gratis proefles in!

"Weer een geweldige show dit jaar! Elk jaar lijkt het professioneler te worden. Ook de lessen zijn altijd goed opgezet en erg gezellig!"

Aminda Stojanovic