Jazzdance & Modern

Jazzdance

Jazzdance of ook wel Jazzballet genoemd, is een vrije manier van dansen die qua structuur lijkt op klassiek ballet maar gebaseerd is op populaire muziek.

Er wordt gebruik gemaakt van elementen van de klassieke ballettechniek met summiere isolatie technieken van hoofd, schouder, elleboog, pols, hand, vingers, borstkas en bekken (heupen).

De Jazzdance leent uit verschillende stijlen, technieken en toepassingen. Het karakter van de Jazzdance is dus eclectisch, wat wil zeggen dat het bewegingselementen uit andere danstechnieken en stijlen mengt. Deze elementen worden in de danstraining en choreografie binnen de les gecombineerd met de kenmerkende authentieke jazzelementen.

Jazzdance is een zeer dynamische dansvorm waarin verschillende aspecten als ritme, snelheid, techniek en kracht aan bod komen. Het is een dansstijl waarin de kenmerken van de klassieke en moderne dans terug te zien zijn op een swingende manier maar waar we ook de swingende Afrikaanse bewegingen en strakke showdanstechnieken niet mogen vergeten.

Ook worden de stoere moves van streetdance zeker niet vergeten en worden deze verwerkt in de les! Niet alleen de danspassen zijn variërend ook de muziek is breed georiënteerd; van de top 40 tot oude jazzmuziek tot Afrikaanse klanken wordt gebruik gemaakt.

In elke les wordt gewerkt aan een danscombinatie. Het is dus belangrijk om wekelijks aanwezig te zijn.

Jazzdance | Hoogerheide MFC Kloosterhof

Dag

Tijd

Leeftijd

Docent

Maandag

16:30 - 17:30

10-13

Amber

Maandag

17:45 - 18:45

14-17

Mariska

Maandag

19:45 - 20:45

23+

Annely

Maandag

20:45 - 21:45

23+

Annely

Dinsdag

18:45 - 19:45

17+

Maartje

Dinsdag

19:45 - 20:45

17+

Maartje

Woensdag

18:00 - 19:00

10-11

Floor

Vrijdag

13:30 - 14:30

23+

Annely

Moderne Dans

Moderne dans is een hele vrije vorm van bewegen. Van het puntje van je tenen tot aan je kruin en je vingertoppen, je hele lichaam danst mee.

De danstechnieken komen voort uit het klassiek ballet maar de uitvoering ervan is veel vrijer en meer één met de ademhaling. Moderne dans voelt daardoor heel natuurlijk aan.

Moderne Dans | Hoogerheide MFC Kloosterhof

Dag

Tijd

Leeftijd

Docent

Maandag

18:45 - 19:45

17+

Mariska

Selectie

Is een samengestelde groep met minimale leeftijd van 18 jaar en met behoorlijk wat danservaring. Er wordt veel aan technieken gewerkt. De selectie danst meerdere dansen bij de grote uitvoering om zo de andere dansen aan elkaar te verbinden.

Zit jij bij de selectie dan mag je geen een les missen. Aanwezig zijn is belangrijk zodat de groep samen één geheel kan vormen.

Ben je geblesseerd, dan kom je kijken. De docente is Monique Raat.

Denk jij bij de selectie te kunnen dansen? Schroom niet om een auditie aan te vragen!

Selectie | Hoogerheide MFC Kloosterhof

Dag

Tijd

Leeftijd

Docent

Woensdag

20:00 - 21:30

17+

Monique

Plan vandaag je gratis proefles in!

"Je mag eerst bij een of meer van de lessen een keer op proef meedoen en als je het dan leuk vindt kun je jezelf opgeven dus wat let jou zien we jou binnenkort bij een van deze geweldige danslessen ik weet zeker dat je er geen spijt van krijgt en je word er supervrolijk van ik tenminste wel."

Nicole Brouwers